www.luxurydaily.com, luxurydaily.com, buy #znoqni, purchase #ukrhtsbxgb without prescription, price of #psebsgoro, active ingredient tenormin online with antibiotics, http://www.museodelnovecento.org#buy-online

Hva er atopisk eksem?

Atopisk eksem (også kalt barneeksem) er en kronisk, kløende hudsykdom. Ved atopisk eksem er huden tørr, kløende og overirritabel med infeksjonstendens.

Hos spedbarn starter gjerne eksemet på kinnene, pannen og halsen. Etter hvert kan det spre seg til skuldrene, brystet og utsiden av armer og ben. Magen og bleieområdet går ofte fri. Kløe er et problem når barnet skal stelles. Eksemet blusser da lett opp og blir væskende og blødende.

Hos barn er eksemet som oftest lokalisert på bøyesiden av ledd, spesielt knehaser og albuebøyer, hode og hals, rundt ankler og håndledd. Håndeksem forekommer ofte i denne perioden. Utslettet er tørt og huden kan etter hvert bli fortykket av kloring.

Ungdom og voksne har gjerne eksem i ansiktet, på halsen og øvre del av kroppen. Håndeksem er vanlig. Eksemet kan komme over hele kroppen, og er preget av at huden er tørr, fortykket og oppklort. Sesongvariasjoner er vanlig.

Astma, "høysnue" og matallergi forekommer hyppigere hos pasienter med atopisk eksem.

Hvem får Atopisk eksem ?

Sykdommen begynner ofte når barnet er 10-12 uker gammelt. Hos de fleste forsvinner eksemet i 6-7 års alderen. For noen kan det komme tilbake i ungdomsårene, for deretter å bli borte igjen. 1-2 % beholder eksemet hele livet, men med periodevis god bedring. Livstidsforekomsten regnes å være 15-20%. Antall personer som får diagnosen har økt de siste årene.

Hva er årsaken til atopisk eksem?

Årsaken til atopisk eksem er ukjent, men samspillet mellom immunapparatet, huden og miljøet fungerer ikke normalt. Eksemet er primært arvelig, men miljøfaktorer kan påvirke eksemaktiviteten. I stedet for å angripe reelle infeksjoner og giftstoffer, mobiliseres immunapparatet i tide og utide. Kloring er en viktig forverrende faktorer.