buy #vsmcmjvv online, buy amoxicillin pills online, order amoxicillin online sales, cost of #ukfdfnop, amoxil online, click www.museodelnovecento.org

Behandling

Ved forverring av eksemet, er det viktig med rask og effektiv behandling. Etter at eksemet har roet seg, forhindres tilbakefall gjennom systematisk smøring og ved å unngå forverrende faktorer.

Forebyggende tiltak

Atopisk hud er tørr og trenger daglig bruk av fuktighetskremer. Det anbefales at man bruker sparsomme mengder med milde, nøytrale og parfymefrie såper. Begrens dusjing og bading, og bruk helst dusjlotion og dusjkremer.

Medisinsk behandling
Snakk med legen din for å få råd. Det er svært viktig å få kontroll med kloring for å bryte onde sirkler som forverrer eksemet. Manglende smøring er en av de viktigste grunner til at eksemet ikke blir bedre. Glem ikke å smøre der du kjenner at det er eksem (fortykket, men ikke nødvendigvis rød og flassende). Det dreier seg om en mer eller mindre kontinuerlig "slukking" av den "brannen" som er i huden.

Kortisonkremer/salver
Kortison er avgjørende for å få kontroll med atopisk eksem og er derfor mest brukt. Det hemmer betennelsen i huden og nedsetter kløen. Prinsippet er at man begynner med et potent middel, for så å redusere styrkegraden etter hvert som eksemet blir bedre. Et viktig prinsipp er at kortison skal brukes tilstrekkelig lenge, smøres tilstrekkelig tykt på og med god samvittighet. Mange gjør akkurat det motsatte og oppnår derfor utilfredsstillende effekt.

Lokal immunmodulerende behandling (ikke-steroid)
Protopic salve og Elidel krem er to preparater, men de kan ikke brukes til barn under to år. Disse preparatene demper betennelsesreaksjonen i huden på en litt annen måte enn kortisonkremene. Med disse preparatene kan man smøre kontinuerlig over lang tid.

Behandling av eksem med infeksjon
Hvis man får infeksjon i eksemet, skal det behandles med antibiotika og/eller lokale bakteriedempende kremer, penslinger, bad eller omslag.

Antihistaminer
Antihistaminer, spesielt de søvndyssende og beroligende, kan ha god effekt på kløen. De gis fortrinnsvis til kvelden.

Lysbehandling
Pasienter med atopisk eksem kan ha god nytte av lysbehandling (UVB + UVA, TL-01).

Klimabehandling
Sol og sjøbad hjelper de fleste pasienter med atopisk eksem. Barn og ungdom kan søke om klimabehandling til syden gjennom Rikshospitalet.