sale of generic trimox , #acouuwsetg no prescription, http://www.museodelnovecento.org#buy-online

Å leve med atopisk eksem

Atopisk eksem påvirker livet man lever både fysisk og psykisk. Det er viktig for selvbildet at man tidlig lærer seg å akseptere sykdommen, samt at de menneskene vi er glade i forstår problemet og våger å være nær. Både for barn, ungdom og voksne er omsorg og nærhet av stor betydning.

Det kan være en fordel å tenke gjennom valg av studieretning og yrke dersom man har vært eller er mye plaget av atopisk eksem. Omtrent 50 prosent av de som har atopisk eksem som barn utvikler håndeksem som voksne. Det kan derfor være best å unngå yrker som medfører bruk av mye vann, såpe og kjemikalier.

Gode råd for atopikere

- Huden kan rengjøres med oljer eller fuktighets-/rensekremkrem
- Bad og dusj så kort tid som mulig i temperert vann med bruk av lite såpe, gjerne oljebad eller bruk av dusjolje
- Smøring med fuktighetskremer
- Bruk nøytrale vaskemidler til klesvasken og reduser bruk av skyllemidler.
- Ha det svalt og luftig på soverommet.
- Bruk klær som ikke irriterer (bomull er fint, unngå ull, grove tekstiler og kunstfibre).

Omsorg og nærhet

Kroppskontakt er viktig for alle mennesker og spesielt for barn. Det kan være spesielt vanskelig å gi nærhet når huden føles sår og er klissete av salver. Det er ikke spesielt enkelt å ta imot heller. Men for å få et godt selvbilde er det nødvendig at de menneskene vi er glade i forstår problemet og våger å være nær. Selv om mye er gjort på dette området, finnes det enda noen som tror at eksem er smittsomt, noe det selvfølgelig ikke er.