Likemenn
I PEF har vi likemenn i alle landets helseregioner og i alle diagnosegrupper som PEF jobber for; psoriasis, atopisk eksem og psoriasisartritt.

Hva er en likemann?

Alle som rammes av en kronisk sykdom vil ha behov for hjelp og støtte. Behovet kan være stort i startfasen fordi den nye livssituasjonen kan være vanskelig å takle, og mange spørsmål trenger svar. PEF mener at den beste støtten kan gis av en person som har samme sykdom som en selv, og som har klart å komme videre i livet - lært seg å leve med sykdommen. De som har vært igjennom noe av det samme, det er dette vi kaller likemenn.

En likemann i PEF er altså ingen fagperson, men en "erfaringsekspert" som har, og har levd med psoriasis, atopisk eksem eller psoriasis artritt i lengre tid. Likemannen kan du kontakte dersom du har spørsmål om den aktuelle diagnosen, om du har spørsmål om hvilke rettigheter du har som kronisk syk, om du trenger råd om lokale behandlingstilbud, eller om du trenger en å prate med. Våre likemenn deler gjerne av sine erfaringer og lytter til hva du har å si. PEFs likemenn har et mål om at deres råd skal gjøre veien videre enklere for alle som rammes av en kronisk sykdom.

Alle likemenn i PEF har gjennomgått et likemannskurs hos oss hvor de blir skolert i hva det vil si å være likemann.

Hvordan kontakter jeg en likemann?
I menyen til venstre finner du likemenn sortert etter diagnose og region. Her finner du kontaktinformasjon til den likemannen som befinner seg nærmest deg.

For generelle henvendelser om likemannsordningen, kan du kontakte Psoriasis- og eksemforbundets likemannskoordinator Liv Skovdahl på telefon 48 18 62 32 eller per e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Nøl ikke med å ta kontakt!